8 September: Dag van de Vrijmetselarij

Geplaatst 17 jul. 2012 01:00 door Jeroen Ketelaars   [ 17 jul. 2012 01:10 bijgewerkt ]

Dag van de Vrijmetselarij

Vandaag is de Goudse Vrijmetselaarsloge voor bezichtiging en informatie geopend. Om 11:00, 12:30, 14:00 en 15:30 uur zal een kort ritueel worden opgevoerd in de stijl van de vrijmetselarij. U kunt de ‘werkplaats’ bezichtigen en een informatiefilm bekijken. Ook wordt het verloren gewaande, maar recent teruggevonden handgeschreven Ritualenboek uit 1852 eenmalig tentoongesteld. Leden van zowel de mannen- als de gemengde loge kunnen uw vragen beantwoorden.

Geopend van 10 tot 17 uur. Nicolaas Beetsstraat 2, Gouda. Tel.: 06-29574907  www.goudse-vrijmetselarij.nl
 
Door heel Nederland opent de Vrijmetselarij haar poorten.
Dat was voorheen niet zo gebruikelijk voor deze 257 jaar oude organisatie. Het feit dat Vrijmetselaars namelijk zoeken naar wat mensen bindt en willen wegnemen wat mensen scheidt, was het soort verbroedering waar niet elke kerk op zat te wachten. Daar werd immers de enige en echte waarheid gepredikt en mensen die er een eigen visie op nahielden konden anderen wellicht ook aansteken. Dat kwam niet overeen met de dogmatische uitgangspunten en diende bestreden te worden.
Het is daarom dat Vrijmetselaars zich niet bekend maakten en er in de loop der tijd een zweem van geheimzinnigheid ontstond die in vele boeken - waaronder die van Dan Brown-  breeduit werd uitgebuit.
 
Niets is minder waar!
De Vrijmetselarij is een moderne organisatie die open staat voor iedereen. Steeds meer jonge mensen melden zich aan wat een bijzondere organisatie oplevert. Zo is het jongste lid 21 jaar en het oudste lid 101 jaar oud. Die grote verscheidenheid in leeftijd, maar ook in achtergrond levert een interessante organisatie op waar leden van elkaar kan kunnen leren. Deze opendag biedt een mooie gelegenheid om meer van de Vrijmetselarij te weten te komen.
 
Wilt u meer weten, dan kan dat ook op een ander moment in een persoonlijk gesprek. Bel daarvoor 06-29574907 of meldt u aan via het contactformulier.
Comments