99 Antwoorden op 99 vragen over Vrijmetselarij

https://sites.google.com/a/goudse-vrijmetselarij.nl/goudse-vrijmetselarij/99-antwoorden
Wat is Vrijmetselarij en haar geschiedenis?

Weinig tijd? 
digitale brochure Vrijmetselarij :
Digitale brochure God en Vrijmetselarij:

Ook vrouwen zijn Vrijmetselaar!

Welkom bij de Goudse Vrijmetselarij

Bent U op zoek naar zingeving? Wilt u op een unieke wijze werken aan uw persoonlijke ontwikkeling? Wilt U eigen inzichten inbrengen en deze uitwisselen met die van anderen? Leer Uzelf kennen. En word wie U bent. 

Onderzoek de relatie met U zelf, met Uw medemens en met het 'Al'. Vind, zo goed als U kunt, Uw plek, Uw plaats in dat verband. En blijf zoeken.

Wissel van gedachten met anderen die dezelfde zoektocht gaan.

Belangrijke kenmerken van de Vrijmetselarij zijn: eigen verantwoordelijkheid nemen, jezelf leren kennen, kennis delen en het zoeken naar normen en waarden, zonder daarbij dogmatisch te zijn. Symboliek en ceremoniële bijeenkomsten spelen in de Vrijmetselarij een voorname rol.

De leden van de Vrijmetselarij hebben een zeer gevarieerde achtergrond. Dit is een verrassend inspirerende voedingsbodem om te werken aan jezelf en om aan ieders plaats in de maatschappij meer invulling te geven.

De Goudse Vrijmetselaarsloge 'De Waare Broedertrouw' is de oudste nog bestaande vereniging in Gouda. Het is een loge voor mannen, met een inspiratie vanuit een rijk verleden, springlevend in het heden en gericht op de toekomst. 

Verder zijn in het gebouw van de vrijmetselarij in Gouda ook de jongere gemengde vrijmetselarij en de vrijmetselarij voor vrouwen gevestigd.

Recente aankondigingen

 • Heb je vragen? Ga in gesprek! Als je vragen hebt over Vrijmetselarij in het algemeen of wat Vrijmetselarij voor jou persoonlijk kan betekenen, hoef je niet te wachten op een 'open avond' . Neem gewoon contact met ...
  Geplaatst 27 sep. 2018 08:23 door Jeroen Ketelaars
 • Open monumentendag 2018 op 8 september bij de Goudse Vrijmetselarij
  Geplaatst 30 aug. 2018 00:05 door Jeroen Ketelaars
 • 21 september Rituele avond bij vrouwenloge De Waterspiegel Op vrijdagavond 21 september houdt Loge De Waterspiegel in het Goudse logegebouw een rituele bijeenkomst met belangstellende vrouwen. Rituelen vormen de kenmerkende manier van werken van de vrijmetselarij. Een ritueel ...
  Geplaatst 30 aug. 2018 00:01 door Jeroen Ketelaars
 • 8 september Open monumentendag èn Dag van de Vrijmetselarij Op zaterdag 8 september is het logegebouw open voor iedereen die iets (meer) wil weten over vrijmetselarij. Het thema van de dag is "Europa" dat naadloos aansluit bij de ontstaansgeschiedenis ...
  Geplaatst 29 aug. 2018 23:55 door Jeroen Ketelaars
 • 6 januari 'Werken met symbolen' bij de Vrijmetselarij voor vrouwen Op zaterdag 6 januari houdt de vrouwenloge De Waterspiegel te Gouda een bijeenkomst voor belangstellenden. Het thema van de voordracht is ‘Werken met symbolen’. Op interactieve wijze zullen vrouwelijke vrijmetselaren ...
  Geplaatst 15 nov. 2017 08:20 door Jeroen Ketelaars
Berichten 1 - 5 van 35 worden weergegeven. Meer bekijken »