99 Antwoorden op 99 vragen over Vrijmetselarij

https://sites.google.com/a/goudse-vrijmetselarij.nl/goudse-vrijmetselarij/99-antwoorden
Wat is Vrijmetselarij en haar geschiedenis?

Weinig tijd? 
digitale brochure Vrijmetselarij :
Digitale brochure God en Vrijmetselarij:

Ook vrouwen zijn Vrijmetselaar!

Welkom bij de Goudse Vrijmetselarij

Bent U op zoek naar zingeving? Wilt u op een unieke wijze werken aan uw persoonlijke ontwikkeling? Wilt U eigen inzichten inbrengen en deze uitwisselen met die van anderen? Leer Uzelf kennen. En word wie U bent. 

Onderzoek de relatie met U zelf, met Uw medemens en met het 'Al'. Vind, zo goed als U kunt, Uw plek, Uw plaats in dat verband. En blijf zoeken.

Wissel van gedachten met anderen die dezelfde zoektocht gaan.

Belangrijke kenmerken van de Vrijmetselarij zijn: eigen verantwoordelijkheid nemen, jezelf leren kennen, kennis delen en het zoeken naar normen en waarden, zonder daarbij dogmatisch te zijn. Symboliek en ceremoniële bijeenkomsten spelen in de Vrijmetselarij een voorname rol.

De leden van de Vrijmetselarij hebben een zeer gevarieerde achtergrond. Dit is een verrassend inspirerende voedingsbodem om te werken aan jezelf en om aan ieders plaats in de maatschappij meer invulling te geven.

De Goudse Vrijmetselaarsloge 'De Waare Broedertrouw' is de oudste nog bestaande vereniging in Gouda. Het is een loge voor mannen, met een inspiratie vanuit een rijk verleden, springlevend in het heden en gericht op de toekomst. 

Verder zijn in het gebouw van de vrijmetselarij in Gouda ook de jongere gemengde vrijmetselarij en de vrijmetselarij voor vrouwen gevestigd.

Recente aankondigingen

 • 28 mei 2019 Lezing over Goudse Predikant èn Vrijmetselaar Deze avond zal Loet van Vreumingen, van de aloude sigarenwinkel aan de Wijdstraat, een lezing houden over een bijzondere Gouwenaar: Hendrik van Assendelft. Hendrik van Assendelft (1875-1928) was vanaf ...
  Geplaatst 20 mei 2019 00:44 door Jeroen Ketelaars
 • 11 Januari 'Winterlicht' bij vrouwenloge De Waterspiegel Op vrijdagavond 11 januari organiseert de vrouwelijke vrijmetselaarsloge De Waterspiegel een rituele avond voor belangstellenden. Het thema is Winterlicht. Er wordt dan uitleg gegeven over de werkwijze met rituelen en ...
  Geplaatst 27 dec. 2018 23:26 door Jeroen Ketelaars
 • 1e Vrouwenloge in de Vrijmetselarij rukt op! Waarom zouden vrouwen geen vrijmetselaar mogen worden? Deze vraag was drie jaar geleden aanleiding voor de oprichting van de eerste vrouwelijke vrijmetselaarsloge van Nederland. Gouda had de primeur. Anky Fokker ...
  Geplaatst 27 dec. 2018 23:28 door Jeroen Ketelaars
 • Heb je vragen? Ga in gesprek! Als je vragen hebt over Vrijmetselarij in het algemeen of wat Vrijmetselarij voor jou persoonlijk kan betekenen, hoef je niet te wachten op een 'open avond' . Neem gewoon contact met ...
  Geplaatst 27 sep. 2018 08:23 door Jeroen Ketelaars
 • Open monumentendag 2018 op 8 september bij de Goudse Vrijmetselarij
  Geplaatst 30 aug. 2018 00:05 door Jeroen Ketelaars
Berichten 1 - 5 van 38 worden weergegeven. Meer bekijken »